24x7.lt
Moterų draugija: kodėl ji gyvybiškai mums būtina?Štai, ko vyrai niekada nesupras: „Kaip jūs galite taaaip ilgai plepėti?“, „Ką jūs ten veikiate?“, „Kiek gi galima?“ ir taip toliau. Ir galima, ir norisi, ir ,pasirodo, būtina. Nuo seno merginos ir moterys rinkdavosi į krūvą: tiesa, dabar niekas kryželiu nebesiuvinėja, o mergaitiški vakarėliai panašūs į draugių susibėgimus iš serialo „Seksas ir miestas“ – vynas, šiek tiek užkandžių ir kalbos apie vyrus bei gyvenimą. Ar kada pagalvojote, kodėl kartais mums taip gyvybiškai svarbu susitikti su draugėmis ir aptarti „reikalus“?
daugiau
Gydytoja Jelena Tulčina: „Sveikas gyvenimas be antsvorio – įmanomas“Gydytoja kardiologė, mitybos specialistė Jelena Tulčina džiaugiasi, kad pavasarį žmonės tampa sąmoningesni ir dėl vienų ar kitų priežasčių pradeda rūpintis savo sveikata. „Lieknėjimo tema visame pasaulyje yra labai populiari. Žmonės pavargsta per žiemą nešioti tą svorį, taip pat nori vasarą atrodyti gražiai ir jaustis puikiai“, – sako gydytoja. Deja, dauguma žmonių pasirenka „greituosius“ būdus – įvairiausias dietas, kurių galima rasti tūkstančius variantų. „Be abejo, greitas svorio metimas yra nesveikas ir veiksmingas tik tam tikrą laiką. Vėliau žmonės grįžta prie senų valgymo įpročių ir atsiranda ta pati problema, plius „jo–jo“ efektas, kai jie priauga daugiau kilogramų“, – perspėja mitybos specialistė.
daugiau
Ant kurio šono geriausia miegoti? Tai sužinoti padės veidrodisGydytojai ir miego ekspertai jau metų metus diskutuoja, ant kurio – dešiniojo ar kairiojo – šono miegoti sveikiau. Teorijų šiuo klausimu galite rasti pačių įvairiausių. Pavyzdžiui, kai kurie miego pozų tyrinėtojai sako, kad dažnai miegant ant dešiniojo šono gali sustiprėti rėmens graužimas, o ant kairiojo – kilti kai kurių vidaus organų (kepenų, plaučių, skrandžio) įtampa. Yra ir dar viena teorija, kuri remiasi senąja Rytų patirtimi. Galite ją išmėginti ir patyrinėti. Pagal šią teoriją, ant kurio šono turime miegoti, pasufleruoja mūsų kvėpavimas.
daugiau
7 keisti, bet veiksmingi sveikatos patarimaiDaugelis sveikatos patarimų yra ganėtinai vienareikšmiški – jei norite suplonėti, valgykite mažiau ir sportuokite daugiau; jei norite būti energingesni, daugiau miegokite; jei norite apsisaugoti nuo dehidratacijos, tiesiog gerkite daugiau vandens. Šiais patarimais tikriausiai nesuabejotų nė vienas. Vis tik yra ir tokių patarimų, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek juokingi – net sunku patikėti, kad jie galėtų būti veiksmingi, tačiau šį faktą įrodė mokslininkai. Taigi vardijame jums 7 keistus, bet tikrai veiksmingus sveikatos patarimus, kuriuos išgirdę, neskubėkite abejoti ir verčiau juos patys išbandykite.
daugiau
Ką valgyti, kad būtume sveiki: svarbiausių maistinių medžiagų gidasValgydami įvairų maistą, mes ne tik pasisotiname, bet ir gauname daugybę mūsų organizmams būtinų medžiagų. Specialistai dalijasi patarimais, kurie padės išsirinkti skanų ir subalansuotą maistą kiekvienai dienai bei palaikyti gerą savijautą. Tai ypač aktualu dabar, kai po žiemos organizmo imuninė sistema susilpnėjusi. Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, vyraujanti nuomonė, jog pavasarį organizmui labiau trūksta reikalingų elementų, iš dalies yra teisinga, nes per žiemą sandėliuotos daržovės ir vaisiai praranda dalį savo maistinių medžiagų. Vis dėlto šiais laikais maitintis sveikai ir subalansuotai nėra sudėtinga, tik reikia atsirinkti tai, ką valgome. Gydytojos teigimu, lietuviai tam skiria vis dar nepakankamai dėmesio.
daugiau
Badavimo žala organizmuiDažna moteris, pastebėjusi, kad priaugo kelis papildomus kilogramus, griebiasi badavimo. Taip, badavimo rezultatai akivaizdūs ir pastebimi iš karto, bet, deja, tokia svorio mažinimo priemonė yra nėra ilgalaikė. Kai sugrįžtama prie įprastinio maitinimosi režimo, numesti kilogramai dažniausiai sugrįžta, kartais netgi su kaupu. O svarbiausia tai, jog badavimas gali atnešti daugiau žalos negu naudos, pakenkti sveikatai, grožiui ir sukelti rimtų, ilgalaikių pasekmių. 
daugiau
Antsvorį galima apgautiKą daryti, jei dietos nepadeda, o sportuoti tingisi? Pamėginkite nereikalingų kilogramų atsikratyti kitais būdais – bent vienas būtinai bus veiksmingas! Kurį laiką negaminkite. Geriau atsisveikinti su puikios kulinarės šlove nei turėti ją kartu su antsvoriu. Pasak amerikiečių dietologų, net 52 proc. moterų, kurios kasdien gamina sau ir šeimai, suvalgo ketvirtadaliu daugiau maisto nei tos, kurios užkanda kavinėse ar pasisotina pusgaminiais. Gamindamos įvairius patiekalus šeimininkės net nepastebi, kaip prisiragauja papildomų kalorijų.
daugiau
Žarnyno valymas natūraliomis priemonėmisDėl šiuolaikinio gyvenimo skubotumo ir sumaišties dažnas iš mūsų pamiršta reguliarų ir sveiką maitinimąsi. Valgome bet kada, bet kur ir bet kaip. Dėl to smarkiai nukenčia mūsų virškinimo sistema. Pilvo pūtimas, nereguliarus tuštinimasis ir kitų sveikatos problemų gali kilti dėl užsiteršusio žarnyno. Daugelis ligų yra tiesiogiai susijusios su užterštu žarnynu. Visa tai paveikia ne tik fioziologinę, bet ir psichologinę sveikatos būklę: nuolat jaučiamės pavargę, pablogėja savijauta, sumažėja darbingumas. Todėl kartais tiesiog būtina išvalyti žarnyną, atlikti jo „generalinį valymą“.
daugiau
Blogas burnos kvapas: galimos priežastys ir kaip jo atsikratytiKruopščiai valote dantis du kartus per dieną, bet vis tiek kankina nemalonus kvapas iš burnos? Pakalbėkime apie tai, kaip maloniau jaustis ir jums, ir tiems, kurie su jumis bendrauja. Blogas burnos kvapas ne tokia jau reta problema, kenkianti gyvenimo kokybei, nes kalbėdami su žmogumi jaučiame, švelniai tariant, diskomfortą. Pabandysime apžvelgti, kokios šios nemalonios problemos priežastys ir kaip jų išvengti. Jeigu vakar per vakarienę padauginote česnako, tai visai ne problema, tai tik laikinas nemalonumas. Visai kitas reikalas, kai nuolatinį blogą kvapą iš burnos jaučiate jūs ir – kas baisiausia – aplinkiniai.
daugiau
Pasitikrinkite, ar jūsų organizmas reikalauja detoksikacijosVakare per draugo gimtadienį ar šiaip eilinės išvykos į miestą metu prisivalgėte, kiek tik telpa, ir jau kitą rytą ar dar ir tą patį vakarą jaučiatės nepaprastai apsunkę? Ši situacija tikriausiai pažįstama kiekvienam, o apsunkimo jausmas tikrai nėra malonus. Žinoma, po tokių maisto kiekių sau tikriausiai pasižadėsite kitą dieną valgyti kur kas mažiau ar bent parai apskritai pamiršti, kad turite skrandį, tačiau tai ne išeitis. Save prižiūrėti ir klausyti organizmo siunčiamų signalų reikia kasdien, mat kitaip gali grėsti itin rimtos sveikatos bėdos, o laiku neatkreipus dėmesio ir nepradėjus organizmo valymo, bloga savijauta kamuoti gali ilgą laiką.
daugiau
2241 - 2250 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke