24x7.lt
7 mitai apie maisto papildusPavasaris žmogaus organizmui – itin komplikuotas laikotarpis. Šaltojo sezono metu nualintos ląstelės šaukte šaukiasi pagalbos – lūžinėjantys plaukai, nagai bei visos kitos bėdos laukia tų, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių neatsako į organizmo siunčiamus signalus. Tad norėdami aprūpinti savo organizmą trūkstamomis medžiagomis bei elementais, žmonės puola ieškoti tam skirtų priemonių. Viena jų – maisto papildai. „Maisto papildai tikrai gali padėti organizmui sustiprėti, jei yra tinkamai vartojami, – teigia Ramutis Kairaitis, LSU docentas ir „Natural Pharmaceuticals“ sveikatingumo ekspertas. – Tačiau dažnai tenka susidurti su ne visai tikrovę atspindinčiais faktais apie šių preparatų poveikį“.
daugiau
Žuvies dieta: padeda išvengti raukšlių ir atsikratyti kilogramųAr žinojote, kad žuvies dieta – viena populiariausių tarp žvaigždžių? Greičiausiai tai neturėtų stebinti, kadangi ji viena sočiausių, labiausiai odą gražinančių, padedančių atgauti formas dietų. Siūlome jums išbandyti – 3 ir 7 dienas trunkančios dietos valgariaščius.

Nauda, rezultatai ir atsiliepimai
Žuvis laikoma puikiu produktu, tačiau gaila, kad ją nepelnytai užmirštame. Joje gausu kalio, fosforo, organizmui naudingų riebalų rūgščių, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems gyventi sveikiau. Net dietologai sako, kad žuvis kur kas geriau įsisavinama nei mėsa, todėl įtraukę į valgiaraštį tikrai nesigailėsite.

daugiau
Dalykai, kurių nederėtų slėpti nuo savo ginekologoTikriausiai kiekviena turite paslapčių, kurių neišdrįstumėte pasakyti net savo geriausiai draugei, o ką jau kalbėti apie menkai pažįstamą gydytoją, kuriam nedrąsu prisipažinti net tai, kiek lytinių partnerių esate turėjusi. Vis dėlto ši informacija ginekologui yra labai svarbi ir, patikėkite, gydytojas to klausia tikrai ne iš smalsumo. Tikrindamas jūsų seksualinę ar reprodukcinę sveikatą, ginekologas privalo žinoti tokius dalykus, apie kuriuos ne visada drąsu, bet būtina jam papasakoti. Ko dar jokiu būdu nederėtų slėpti nuo savo ginekologo, aiškina tinklalapis womenshealthmag.com.
daugiau
Gydytojos patarimai. Beržo preparatai – nuo 100 ligųJei kovą ar balandžio pradžioje užmiršote prisirinkti beržo pumpurų, medžiui pražydus galima bus rinkti jo lapelius. Liaudies medicina teigia, kad beržo lapai pasižymi šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, prakaitavimą skatinančiu, atsikosėjimą gerinančiu poveikiu. Nepraeikime. Gydytoja žolininkė Zofija Tikuišienė teigia, jog beržo preparatai gydo bene 100 ligų. Jie teigiamai veikia medžiagų apykaitą, šalina iš organizmo šlapimo rūgštį ir kitas nereikalingas medžiagas, padeda numesti svorio. Gydytis ir sveikatintis tinka beržo pumpurais, lapais, sula.
daugiau
Dieta pagal kraujo grupęŠiandien kraujo grupė vaidina nemenką vaidmenį mūsų gyvenime, pavyzdžiui, Japonijoje žmonės tikrąja to žodžio prasme dėl kraujo grupės eina iš proto. Šioje šalyje ji itin svarbi sudarant dienos, savaitės prognozes, renkantis gyvenimo partnerį, netgi įsigyjant tokius pirkinius kaip maistas, kosmetika, drabužiai... Nieko keisto, kad susidomėjimą kelia ir svorio metimas, laikantis dietos pagal kraujo grupę. Amerikiečių gydytojas natūropatas Peteris J. D'Adamo savo knygoje pateikia įdomių teorijų, tačiau daugelis mokslininkų į tai žvelgia skeptiškai, o ir atlikti tyrimai byloja, kad dieta pagal kraujo grupę nėra veiksminga. Juolab, kad mitybos specialistai laikosi nuomonės, jog atsisakant vieno produkto, į jo vietą būtinai reikia įtraukti kitą.
daugiau
Pakeitę 6 valgymo įpročius, nereikalingų kilogramų atsikratysite lengviauKodėl didėja nutukusių žmonių skaičius? Taip yra ne tik dėl to, kad nesveikai maitinamės ar mažai sportuojame. Tyrimai rodo, jog dauguma iš mūsų tiesiog per daug valgo. Išsiaiškinta, jog nuo 1980-ųjų suvartojamų kalorijų kiekis gerokai išaugo. Štai vyrai suvartojo 268 kilokalorijomis daugiau nei sudegino, o moterys 143 kilokalorijomis viršijo dienos normą. Jei norite suvalgyti mažiau, nebūtina iki devinto prakaito arti sporto klube, atsisakyti mėgstamo maisto ar vartoti įvairiausius papildus, kurie numalšins alkį. Brianas Wansinkas, mokslininkas iš Kornelio universiteto, tyrinėja mūsų valgymo įpročius.
daugiau
Miego pozos: kurios sveikiausios?Kiekvienas turime mėgstamą miego pozą, kuria jaukiai įsitaisę lovoje užsnūstame. Miego pozų tyrinėtojų teigimu, žmonės užmigdami paprastai pasirenka vieną iš trijų padėčių arba tam tikras jų variacijas. Tik, deja, ne visos laikomos sveikomis.

Embriono poza
Kaip rodo įvairių šalių apklausos, pati populiariausia yra vadinamoji embriono miego poza, kai žmogus atsigula ant šono ir susisuka į kamuoliuką, galvą palenkia žemyn, kelius prisitraukia. Manoma, kad taip užmiega daugiau kaip 50 proc. pasaulio žmonių.

daugiau
Maisto produktai, atitolinantys senatvęSenėjimas – negrįžtamas fiziologinis procesas. Tačiau kiekvienas žmogus nori kuo ilgiau išsaugoti jaunystę ir grožį, būti sveikas bei nepasenti anksčiau laiko. Žinoma, jaunystės eliksyro dar niekam nepavyko išrasti, tačiau visiems suprantama, kad tam tikri maisto produktai suteikia žvalumo ir energijos, o juk energingi žmonės visada atrodo jaunesni. Dietologai sudarė sąrašą maisto produktų, kurie sulėtina senėjimo procesą ir padeda jaustis žvalesniems.
daugiau
Lieknėkite ir darbe: 15 paprastų būdų mesti svorįKai nuolat dirbate sėdimą darbą, tikriausiai sunku prisiversti sportuoti? Yra nustatyta, jog šiandien žmonės yra pasyvūs kaip niekada anksčiau. Fizinio aktyvumo trūkumas ir persivalgymas gali pridėti jums papildomų kilogramų. Ir ką gi dabar daryti? Neturite itin daug laiko sportui, nes darbas atima iš jūsų visą laiką, tačiau vis tiek norite atsikratyti nereikalingų kilogramų? Siūlome išeitį. Meskite nereikalingus kilogramus per pietų pertrauką! Nesijaudinkite, nereikės bėgioti po darbo vietą ir juokinti kolegas. Štai 15 patarimų, kurie gali padėti mesti svorį ne tik sporto salėje, bet ir darbe.

1. Pamedituokite kelias minutes
Skamba juokingai? Be reikalo! Meditacija – puikus būdas atsikratyti streso. Streso sumažinimas ne tik pagerins jūsų nuotaiką, tačiau ir per ilgą laiką padės atsikratyti papildomų kilogramų.

daugiau
Kaip neperlenkti lazdos stiprinant organizmą pavasarįSiekdami sustiprėti po žiemos ar atgauti buvusias formas, gyventojai kartais persistengia, pastebi vaistininkai ir gydytojai. Jų teigimu, paprastai taip nutinka, kai vitaminai vartojami neatsižvelgus į individualius organizmo signalus, nepamatuotai padidinamas fizinis krūvis ar drastiškai pakeičiami mitybos įpročiai. Specialistai pažymi, kad rūpinantis sveikata svarbiausia yra saikas ir reguliarumas. „Pavasarį daugelis jaučia poreikį papildomai susirūpinti sveikata. Vieniems trūksta vitaminų ir mineralinių medžiagų, tad vargina nuovargis, nuotaikų kaita, miego sutrikimai, kitiems maišo sukaupti papildomi kilogramai. Pagrindinės to priežastys – nevisavertė mityba ir nejudrus gyvenimo būdas.
daugiau
2201 - 2210 iš 2775 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke