Spuogai – viena dažniausių odos problemų, kuri kamuoja milijonus žmonių visame pasaulyje. Spuogų atsiradimas siejamas su genetika, hormonų disbalansu ir išoriniais veiksniais. Tačiau jų atsiradimą gali paskatinti ir mūsų neteisinga bei nesubalansuota mityba. Tad kokie maisto produktai turi įtakos spuogų atsiradimui ir kokius reikėtų rinktis, norint jų išvengti? |
daugiau
|
|
|
|
|
Visą savaitę stebėdami 30 laipsnių šilumą viršijančius orus, dažniau renkamės laisvalaikį praleisti šalia vandens telkinių. Vis dėlto moterims ilgas laikas su drėgnu maudymosi kostiumėliu gamtoje gali tapti makšties uždegimo ar infekcijų priežastimi. Kaip jas atpažinti, kaip gydytis? |
daugiau
|
| | | |
Dažno lietuvio virtuvėje grybai vis dar yra delikatesas, be kurio neįsivaizduojama vasaros pabaiga ir ruduo. Vaistininkai ir toksikologai įspėja, kad grybauti ir vėliau apdoroti laimikį reikėtų itin atidžiai, antraip galima nemenkai sau pakenkti. |
daugiau
|
| | | |
Sekmadienis gyventojams dovanojo vasariškus orus – virš 30 laipsnių perkopusius karščius ir saulėtą dieną, tačiau jos pasekmės kai kuriems gali būti skausmingos. Viena dažniausių problemų, su kuria susiduriama atsipalaidavus ant saulės – stiprūs odos nudegimai. Sveikatos priežiūros specialistai įvardija, kokių klaidų svarbu žūtbūt vengti gydant nudegimus saulėje. |
daugiau
|
| | | |
Vasarą dažnai iškylaujame, poilsiaujame gamtoje, kur sąlygos maisto ruošimui ir rankų higienai ne visada tinkamos. Todėl šiltuoju metų laikotarpiu padaugėja per maistą plintančių ligų atvejų bei protrūkių. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai teikia rekomendacijas, kaip saugiai laikyti ir ruošti maistą. |
daugiau
|
| | | |
Ne tik saulės spindulių perteklius, bet ir jų trūkumas gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Mat vasaros malonumų apsuptyje žmogaus organizmas turi galimybę sintetinti labai svarbią maistinę medžiagą – vitaminą D. Specialistai pranešime žiniasklaidai aiškina, kad vadinamasis saulės vitaminas – ne tik naudingas, bet ir labai svarbus bendrai sveikatai ir savijautai. Tad kaip palaikyti balansą, kad šio vitamino būtų nei per daug, nei per mažai? |
daugiau
|
| | | |
Vasarai įpusėjus, Lietuvos gyventojai eina rinkti įvairių uogų, vaistažolių ir kitų augalų bei pradeda ruošti namines uogienes, arbatas arba prieskonių mišinius. Naudingiausias „instrumentas“, kurį reikia pasiimti į vaistažolių žygį – žinios apie augalus. |
daugiau
|
| | | |
Vasarai beveik įpusėjus termometro rodyklės leistis neketina, o sinoptikai šį savaitgalį prognozuoja karščio bangą ir karščiausią vasaros dieną. Sveikatos specialistai primena, kad norint apsisaugoti nuo karščių, reikia ne tik naudoti kremą nuo saulės ir vengti tiesioginių saulės spindulių, bet ir pasirūpinti tinkamu skysčių kiekiu organizme. |
daugiau
|
| | | |
VMVT specialistai atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje dažniausiai per maistą plintančiomis ligomis susergama namų ūkiuose, tai rodo, jog kažkuriuo maisto gaminimo etapu, nėra laikomasi tinkamos ir kruopščios higienos. |
daugiau
|
| | | |
EFSA specialistai įspėja vartotojus - maisto papildai neturėtų būti laikomi subalansuotos sveikos mitybos pakaitalu. Moksliniais tyrimais nustatyta – daugumai žmonių maisto papildų net nereikia, nes visavertė mityba aprūpina juos visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis, išskyrus vitaminu D, jei mažai laiko praleidžiama saulėje. Žmogaus organizmui reikalingas tik tam tikras kiekvienos maistinės medžiagos kiekis, todėl vartojant didesnius kiekius poveikis nebūtinai bus efektyvesnis. Tuo tarpu EFSA ekspertai teigia, kad didelėmis dozėmis vartojamos kai kurios medžiagos gali turėti neigiamą poveikį ir net pakenkti sveikatai. |
daugiau
|
| | | |
|
|
|
|
|