24x7.lt

Ausų plastinės operacijos. Ką apie jas reikėtų žinoti kiekvienam? (2112/0) 

Ausų plastinės operacijos. Ką apie jas reikėtų žinoti kiekvienam?Ausų plastinių operacijų metu metu pašalinami ne tik įgimti ar įgyti ausų defektai, bet labai dažnai ir psichologiniai kompleksai. Šios operacijos metu yra parenkama pacientui tinkama ausies forma, jei operuojama viena ausis - atstatoma simetrija. Šiuo metu ausų plastinių operacijų atliekama itin daug. Šią tendenciją įtakoja ne tik mokslo ir medicinos laimėjimai, technologinė pažanga, leidžianti tokias operacijas atlikti saugiai, greitai ir efektyviai. Ne mažiau lemiamas veiksnys yra „šiuolaikėjantis ir globalėjantis“ žmogus, kuris nenori gyventi, dirbti nuolatinio diskomforto sąlygomis, stengiasi atsikratyti su išvaizda susijusių kompleksų.

Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos ,,Grožio pasaulis“ plastikos chirurgas Mindaugas Kazanavičius pasakoja apie šias operacijas.

Kada rekomenduojama atlikti ausų operacijas?

Ausų korekcija patariama atlikti vaikui sulaukus 6-7 metų, nes tokio amžiaus vaikas jau pastebi išvaizdos trūkumus.

Kaip atliekama operacija?

Otoplastikos metu yra sumodeliuojama nauja ausies kaušelio forma, jei reikia pašalinami ausies spenelių defektai. Pjūviai daromi nugarinėje ausų kaušelių pusėje ir todėl, visiškai sugijus, randeliai tampa nematomi. Operacijos metu dažniausiai taikoma vietine nejautra. Atskirais atvejais gali būti taikoma ir bendroji nejautra (narkozė).

Kiek trunka operacija?

Operacijos trukmė – 1-2 valandos.

Ką pacientai turėtų žinoti apie pooperacinį laikotarpį?

Po operacijos galva sutvarstoma taip, kad ausys butų fiksuotos naujoje padėtyje. Pooperacinis skausmingumas nežymus, praeina per 1 - 3 dienas. Galima naudoti įprastus nuskausminančius vaistus. Tvarsčiai nešiojami 7 - 10 dienų. Reguliariai perrišama kas 3 - 4 dienos, tuo pačiu sekamas gijimo procesas. Siūlai pašalinami po 7 - 10 dienų. Nuėmus tvarsčius yra rekomenduojama dar 4 -5 savaites dėvėti elastinę juostą, prispaudžiančią ausis.

Kokiu metų laiku rekomenduojama atlikti ausų operaciją?

Geriausias metas šioms operacijoms – vasara bei vaikų mokyklos atostogos, nes tuo metu vaikams nereikia eiti į mokyklą.

Kiek laiko išlieka operacijos efektas?

Pooperacinis efektas išlieka visam gyvenimui. Pakartotinų korekcijų paprastai prireikia tik 3 -5 % pacientų. Kartais gali pasireikšti padidėjęs ausų kaušelių jautrumas ypač dideliems aplinkos oro temperatūrų svyravimams.

Kokie Jūsų pacientų atsiliepimai apie šias operacijas?

Mano pacientai dažniausiai gailisi tik vieno – kad taip ilgai delsė, nes kartu su šia operacija jie išsprendė daugybę gretutinių problemų gyvenime:

  • Vaikai nebekenčia patyčių ir apkalbų darželyje ar mokykloje;
  • Suaugusiems, pasikeitus išvaizdai, atsirado daugiau pasitikėjimo savimi, tapo lengviau bendrauti, siekti karjeros. Graži, patraukli išvaizda padėjo susirasti gyvenimo partnerį, džiaugtis visaverčiais santykiais;
  • Visi šie pokyčiai pridėjo dar dagiau pasitikėjimo savimi, padėjo atsikratyti ilgai kamavusių kompleksų.

O svarbiausia, ką ypatingai pastebime mes, medikai, šie pokyčiai sugražina visiems be išimties vidinę ramybę, psichologinį stabilumą, geras emocijas. O geros emocijos ir pozityvios mintys yra visų mūsų fizinės sveikatos pagrindas. Tad nekentėkite daugiau nei dienos ir nesiblaškyite. Pasikalbėkite su Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos ,,Grožio pasaulis“ plastikos chirurgais. Jei reikės – gydytojai klinikoje atliks visus reikalingus tyrimus ir pasiūlys geriausią individualų sprendimą Jums iš vienų rankų. Daugiau informacijos: http://www.groziopasaulis.lt/ausu-operacijos/

SPECIALUS PASIŪLYMAS! Prisirašiusiems prie "Bendrosios medicinos praktika" šeimos klinikos pacientams –  ausų plastinių operacijų vaikams iki 16 m. kaina – tik 1800 Lt (įprasta kaina 2800 Lt).

Grožio pasaulisDaugiau informacijos:
Savanorių pr. 421, Kaunas,
tel. (8-37) 31 39 00

www.groziopasaulis.lt






Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke